Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 190°C
Turbo pişirme: 180°C
Su, margarin ve toz şekeri bir kaba alıp orta ateşte kaynatın. Unu kaynayan karışıma bir seferde ekleyin, oluşan hamuru sürekli karıştırarak 1 dakika pişirin. Ocaktan alın ve kabuk tutmaması için arada karıştırarak oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Daha sonra hamuru bir çırpma kabına alın ve mikserin çırpıcı uçları ile çırparak yumurtaları teker teker ekleyin. Toplam 3 dakika çırptıktan sonra hamur kabartma tozunu ilave edin ve 1 dakika daha çırpın. Çörek otunu ilave edin ve 1 dakika daha çırpın. Hazırladığınız hamurdan yarım tatlı kaşığı büyüklüğünde parçalar alıp başka bir kaşık ile sıyırarak fırın tepsisine aralıklı sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Kurutulmuş domates, beyaz peynir rendesi, zeytin, sarımsak ve maydanozu bir kaba alın ve karıştırın. Servisten önce topları enlemesine ikiye keserek içlerine labne peyniri sürün ve domatesli karışım doldurun.
İlgili Tarifler
Tuzlular
Tuzlular