Pirinci nişastası gidinceye kadar yıkayın. Derin bir kap içerisine alın, üzerini kapatacak kadar sıcak su ekleyin ve 10 dakika bekletin. Süre sonunda tekrar yıkayın ve süzün.
Tencerede 2 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın üzerine süzülmüş pirinci ekleyin kavurun. 1 bardak sıcak su ile birlikte tuz ve baharatları ekleyin, tencerenin kapağını kapatın. Kaynamaya başladıktan sonra ateşi kısın ve pilavı pişirin. Pilav piştikten sonra ocaktan alın, kapakla tencere arasına temiz bir mutfak havlusu koyun ve soğumaya bırakın.
Bademleri sıcak suda 15 dakika bekletin, kabuklarını soyup ikiye bölün.
Pişirme kalıbını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 200 °C
Turbo pişirme: 190 °C
Pizza un karışımına, su ve yağı ilave ederek mikserin hamur karıştırıcı uçları veya el ile yaklaşık 2- 3 dakika iyice yoğurun.
Sos karışımına suyu yavaş yavaş dökerek iyice karıştırın.
Hamuru tepsiye yayın. Tepsinin kenarlarına doğru hamuru yükselterek kenar oluşturun. Pizza sosunu hamurun üzerine sürün. Rendelenmiş kaşar peynirinin 1/3'ünü sosun üzerine yayın. Daha sonra üstüne safranlı pilavın yarısını kaşıkla düzgün bir şekilde yayın. Üzerine bademlerin yarısını yayın. Daha sonra tekrar 1/3 oranında kaşar peyniri serpin. Tekrar pilav ve badem olmak üzere üst malzemeyi tamamlayın. Fırının orta katında pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Kalan 1/3 oranındaki kaşar peynirini pişme süresinin son 5 dakikasında pizzanın üzerine yayın ve pişirmeye devam edin. Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika dinlendirin ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Pizza, Pide
Pizza, Pide
Pizza, Pide