Bisküvileri mutfak robotunda öğütün. Margarin veya tereyağını kısık ateşte eritin. 1,5-2 yemek kaşığı süt ile birlikte bisküvilere ilave edin ve kaşık ile iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı kalıba alın ve kaşığın tersi ile hafifçe bastırarak tabana yayın.
2 adet şeftalinin kabuklarını soyun ve minik küpler şeklinde dilimleyin. 2 su bardağı sütü çırpma kabına alın ve üzerine Cheesecake Yap poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 2 dakika çırpın. Yoğurdu ilave edin ve düşük devirde 1 dakika daha çırpın. Şeftalileri ilave edin, kaşık ile karıştırıp hazırladığınız bisküvili tabanın üzerine dökün ve yayın. Buzdolabına alın ve yaklaşık 2 saat bekletin.
Şeftalilerin kabuklarını soyup iri küpler şeklinde doğrayın. Tencereye alın, üzerine 1 çay bardağı suyu ekleyin ve orta ateşte pişirin. Kaynamaya başladığında 6-7 dakika daha pişirmeye devam edin, ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Mutfak robotunda püre haline getirin. Elde ettiğiniz püreden 1 su bardağı ölçüp tencereye alın. Mısır nişastası ve toz şekeri ekleyip iyice karıştırın. Daha sonra orta ateş üzerinde karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve oda sıcaklığına gelinceye kadar arada karıştırın.
Cheesecake'in üzerine şeftalili sos döküp dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar