
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Toz şeker, şekerli vanilin, tereyağı ve yumurtayı ilave edip yoğurun. Hamuru pişirme kağıdı üzerinde 4 mm kalınlığında açın. 5 cm çapında çiçek şeklindeki kurabiye kalıbı ile şekiller kesin. Şekillerin dışında kalan hamurları toplayın ve merdane ile tekrar açın. Su bardağı ile hafif üst üste binecek iki yuvarlak hamur kesin. Şapka şekli elde etmek için dıştaki hamurları ikiye kesin. Kestiğiniz çiçekleri fırın tepsisine aralıklı olarak sıralayın. Şapkaları çiçek şekillerin üst kısımlarına koyun, eliniz ile hafifçe bastırarak birbirine yapıştırın. Fındık büyüklüğünde yuvarlak hamurlar yapın ve çiçeklerin orta kısımlarına hafifçe bastırarak yerleştirin. Kalan hamuru aynı şekilde şekillendirin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 11 - 13 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Soğuyan kurabiyelerin şapkalarını çikolata ile kaplayın ve pasta süsleri ile süsleyin. Donduktan sonra servis yapın.
İlgili Tarifler

Kurabiyeler

Kurabiyeler

Kurabiyeler