Hurmaları mutfak robotunda püre haline getirin. Kalıbı margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Yumurtaları çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Püre halindeki hurmalar, şekerli vanilin, süt ve sıvı yağı ekleyip 1 dakika daha çırpın. Süre sonunda tam buğday unu, hamur kabartma tozun ve tarçını ilave edip yaklaşık 1 dakika daha çırpın. Hazırladığınız cevizleri hamura ilave edip kaşık veya spatula yardımı ile iyice karıştırın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
Süre sonunda fırından alın. 10 dakika sonra keki kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın. Dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta