Unu eleyin ve yarısını derin bir kaba alın. Tam buğday unu, maya ve tuzu ilave edip kaşık ile karıştırın. Üzerine ılık su ve zeytinyağını ekleyip iyice karıştırın. Kalan unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun. Kekik ve zeytinleri ilave edip tekrar yoğurun. Üzerini kapatın ve 40-45 dakika bekletin.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Mayalanan hamuru yuvarlayarak ekmek şekli verin ve fırın tepsisine alın. Üzerini keskin bir bıçak ile 5-6 yerinden 2-3 mm derinliğinde kesin. 15 dakika bekletin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 45 - 55 dakika
Fırından çıkarıp bir soğutma teli üzerine alın ve soğumaya bırakın.
İlgili Tarifler
Ekmek
Ekmek
Ekmek