Kalıbı yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Su ve toz şekeri bir tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyin, ocağı kısın ve 10 dakika pişirmeye devam edin. Süre sonunda ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Tereyağını eritin ve oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Tel kadayıfları derin bir kaba alın ve tereyağını üzerine gezdirerek dökün. Eliniz ile karıştırarak tüm kadayıfların yağlanmasını sağlayın. 2/3'nü kalıba alın ve eliniz ile iyice bastırarak yayın. Üzerine ceviz ve Antep fıstığı kırıklarını serpin. Kalan kadayıfları üzerine yayın ve iyice bastırın. Fırına alın ve üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Fırından alın. 5 dakika bekletin ve soğuk şurubu üzerine gezdirerek dökün. Oda sıcaklığına gelince servis tabağını üzerine kapatıp ters çevirin ve tart kalıbını çıkarın.
Tavukgöğsünü süt ile orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, tereyağını ekleyin ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. 10-15 dakika karıştırarak soğutun ve servis tabağındaki kadayıfın ortasına yayın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 2-3 saat bekletin. Ceviz ve Antep fıstığı ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar