Flag

Tiramisu Adet Pasta

8 adet
Orta
30 dk.
Dr. Oetker Tiramisu Yap ile hazırlanan nefis tiramisu pastalar.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dr. Oetker Bicolor Serisi Dikdörtgen Kelepçeli Kalıp (30x12 cm)

Malzemeler

Kek hamuru
100 gtereyağı
1 paketDr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
1 yemek kaşığıçözünebilir kahve
2yumurta
1 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Gourmet Kakao
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
Krema için
1 poşetDr. Oetker Tiramisu Yap
2 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
100 gkrem peynir
Islatmak için
1 su bardağısüt
1 tatlı kaşığıçözünebilir kahve
Üzeri için
1 - 2 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
8 adetkahve çekirdeği

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Gourmet Kakao
Picture - Dr. Oetker Tiramisu Yap
Picture - Dr. Oetker Kakao
1

Ön hazırlık

Kalıbı tereyağı veya margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye göre ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Tereyağı, çikolata ve kahveyi bir kaba alıp benmari yöntemi ile eritin. Ocaktan alın ve 10-15 dakika soğutun. Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alın. Mikser ile yüksek devirde 2-3 dakika çırpın. Şekerli vanilin ekleyin ve kısa bir süre daha çırpın. Erittiğiniz tereyağlı karışımını azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin. Un, kakao ve hamur kabartma tozunu ilave edin, düşük devirde kısa bir süre daha çırpın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Süre sonunda fırından alın. 15 dakika sonra keki kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Kremanın hazırlanışı ve servis

Soğuk sütü ve krem peyniri çırpma kabına alın. Üzerine tiramisu yap karışımını ilave edin ve mikser ile 2-3 dakika çırpın. Hazırladığınız kremayı 1 cm çapında düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun.

Soğuyan keki uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Daha sonra enlemesine dörde keserek 8 adet dikdörtgen elde edin. Bu dikdörtgen kek parçalarının her birini enlemesine ikiye kesin ve ilk katları servis tabağına alın. Süt ve kahveyi iyice karıştırın ve kestiğiniz kek parçalarını ıslatın. Servis tabağındaki keklerin üzerine uzunlamasına 2 kat olacak şekilde krema sıkın. Keklerin ikinci katlarını üzerlerine kapatın ve tekrar şerit şeklinde krema sıkın. Buzdolabında 1 saat bekletin.


Servisten hemen önce pastaların yarısına kakao serpin ve kahve çekirdeği ile süsleyin.