Flag

Mozaik Kek

10 - 12 dilim
Orta
20 dk.
Kakaolu ve beyaz hamurun iç içe geçerek hazırlanan ev tipi mozaik kek tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kek kalıbı (11x25 cm)

Malzemeler

Hamur
2,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
3yumurta
1 su bardağıtoz şeker
1 su bardağısüt
1,5 çay bardağısıvı yağ
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
2 yemek kaşığıun
2 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Kakao
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

2,5 su bardağı un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Üzerine süt, sıvı yağ ve şekerli vanilini ekleyip düşük devirde kısa bir süre çırpın. Üzerine hazırladığınız un karışımını ekleyip düşük devirde 1 dakika çırpın. Hamurun yarısını ayrı bir kaba alın. Üzerine 2 yemek kaşığı unu ekleyip mikserin düşük devrinde kısa bir süre çırpın. Kalan diğer hamura 2 yemek kaşığı kakaoyu ilave edin ve düşük devirde kısa bir süre çırpın. Kalıbın ortasına 2 yemek kaşığı beyaz hamur dökün. Kakaolu hamurdan da 2 yemek kaşığı alıp beyaz hamurun ortasına dökün. İki ayrı renk hamur bitinceye kadar bu sıralama ile kalıba dökmeye devam edin ve pişirin. Pişirme süresinin 15. dakikasında kalıbı biraz öne çekerek bıçak ile hamuru boydan boya 1 cm derinliğinde kesin ve pişirmeye devam edin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 50 - 55 dakika


Fırından alın. 15 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın. Dilimleyerek servis yapın.