Maya ve yarım çay bardağı ılık suyu bir kaseye alın. Kaşık ile birkaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin.
2 su bardağı unu derin bir kaba eleyin. Üzerine beklettiğiniz maya, toz şeker, yarım su bardağı ılık su ve yarım su bardağı ılık sütü ekleyin. Mikserin hamur karıştırıcı uçları ile 2 dakika karıştırın. Üzerini kapatıp 20-25 dakika bekletin.
Beklettiğiniz hamurun üzerine 2,5 su bardağı unu eleyin. Yumurta, bal, tereyağı ve tuzu ilave edip mikserin hamur karıştırıcı uçları ile 3 dakika karıştırın. Üzerini kapatın ve 30-35 dakika bekletin.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Mayalanan hamuru hafif unlanmış tezgaha alın ve 8 eşit parçaya bölün. 12 cm uzunluğunda sandviç ekmeği şekli verin ve fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerini mutfak havlusu ile kapatın ve 20 dakika bekletin.
Hamurların üzerine su sürüp pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından çıkarıp 10 dakika sonra üzerlerini mutfak havlusu ile kapatıp soğumaya bırakın.
Domates ve kornişonları ince dilimleyin. Marulu ince olarak kıyın. Sandviç ekmeklerini ortadan enlemesine ikiye kesin. Aralarına marul, ton balığı, kornişon ve domates dilimleri koyarak servis yapın.
İlgili Tarifler
Ekmek
Ekmek
Ekmek