Maya ve yarım çay bardağı ılık suyu bir kaseye alın. Kaşık ile birkaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin.
2 su bardağı unu derin bir kaba eleyin. Üzerine beklettiğiniz maya, toz şeker, yarım su bardağı ılık su ve yarım su bardağı ılık sütü ekleyin. Mikserin hamur karıştırıcı uçları ile 2 dakika karıştırın. Üzerini kapatıp 20-25 dakika bekletin.
Beklettiğiniz hamurun üzerine 2,5 su bardağı unu eleyin. Yumurta, bal, tereyağı ve tuzu ilave edip mikserin hamur karıştırıcı uçları ile 3 dakika karıştırın. Üzerini kapatın ve 30-35 dakika bekletin.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Mayalanan hamuru hafif unlanmış tezgaha alın ve 8 eşit parçaya bölün. 12 cm uzunluğunda sandviç ekmeği şekli verin ve fırın tepsisine sıralayın. Üzerini mutfak havlusu ile kapatın ve 20 dakika bekletin.
Hamurların üzerine su sürüp pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından çıkarıp 10 dakika sonra üzerini mutfak havlusu ile kapatıp soğumaya bırakın.
Tavuk göğüslerini 0,5 cm kalınlığında ve 2-3 cm genişliğinde şeritler şeklinde (jülyen) kesin. Yoğurt, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, kekik, kimyon, karabiber ve tuzu geniş ve derin bir kaba alın. Çatal ile iyice karıştırın. Üzerine kestiğiniz tavukları ekleyin ve karışıma iyice bulanması için eliniz ile alt üst yaparak karıştırın. Üzerini kapatıp buzdolabında 1-2 saat bekletin.
Kalın tabanlı bir tavayı orta ısıdaki ocakta kızdırın. 2 yemek kaşığı zeytinyağını döküp buzdolabında beklettiğiniz tavukları koyun. Arada karıştırarak 10-12 dakika pişirin ve ocaktan alın.
Domates ve salatalıkları ince dilimleyin. Marul yapraklarını ince şekilde doğrayın. Sandviç ekmeklerini ortadan enlemesine ikiye kesin. Aralarına marul, ızgara tavuk, domates ve salatalık dilimleri, koyarak servis yapın.
İlgili Tarifler
Ekmek
Ekmek
Ekmek