Soğanların kabuklarını soyup iri parçalara kesin. Maydanozlar ile birlikte mutfak robotunda alın ve birkaç kez karıştırarak ince doğranmasını sağlayın. Domateslerin kabuğunu soyun ve küçük küpler şeklinde doğrayın. Bir kaba alın, üzerine kıyma, karabiber, tuz, kırmızı toz biber ve isot ekleyip eliniz ile yaklaşık 2 dakika yoğurarak karıştırın. Streç film ile üzerini kapatın ve buzdolabında bekletin.
Yarım çay bardağı ılık suyu bir kaseye alın. Üzerine mayayı ekleyin, birkaç kez karıştırın ve 10 dakika bekletin. Unu derin bir kaba alın, üzerine toz şeker ve tuzu ekleyip kaşık ile karıştırın. Beklettiğiniz maya ve 1,5 çay bardağı ılık suyu ilave edip eliniz ile iyice yoğurun. Hamuru tezgaha alın ve pürüzsüz bir yapı elde edinceye kadar yaklaşık 1 dakika yoğurun. Tekrar kaba alın, üzerini kapatın ve 10 dakika bekletin.
Fırın tepsisini tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.
Alt-üst pişirme: 230 °C
Hazırladığınız iç harcı buzdolabından çıkarın. Üzerine sıvı yağı ekleyip kaşık ile iyice karıştırın. Beklettiğiniz hamuru kısa bir süre yoğurun. 5 eşit parçaya bölün, her birini top haline getirin ve üzerlerini mutfak havlusu ile kapatın. Bir adet hamuru unlanmış tezgaha alın. Merdane ile 30 cm uzunluğunda oval şekilde açın. Hamurun üzerindeki fazla unu silkeleyin ve yağlanmış fırın tepsisine alın. Üzerine tereyağı sürün. Hazırladığınız iç harçtan 3 yemek kaşığı alıp hamurun üzerine yayın. Tepsiyi fırının tabanına yerleştirin. Altı kızarıncaya kadar pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 7 - 10 dakika
Pişirme süresinin yarısında tepsiyi çevirin. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayarak lahmacunları teker teker pişirin ve bekletmeden servis yapın.
İlgili Tarifler
Tuzlular
Tuzlular
Tuzlular