Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Yumurta, esmer şeker, şekerli vanilin ve tuzu çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine sıvı yağ, tarçın, tam buğday unu, un, kepek ve hamur kabartma tozunu ekleyip mikserin orta devrinde 2 dakika çırpın. Rendelenmiş havucu ilave edip mikserin düşük devrinde 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba döküp üzerini düzeltin. Üzerine 2 yemek kaşığı kepek serpin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika
Fırından aldığınız keki 20 dakika bekletip kalıptan çıkartın ve soğumaya bırakın.
Sütü tencereye alıp üzerine sos poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.
Keki dilimleyip vanilyalı sos ile birlikte servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta