Flag

Babama Özel

6 - 8 kişilik
Orta
40 dk.
Babalar günü için hazırlayabileceğiniz özel bir pasta tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

Malzemeler

Pandispanya için
1 paketDr. Oetker Pandispanya Un
3yumurta
0,5 su bardağısu
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Kakao
2,5 çay bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
2 yemek kaşığıyer fıstığı ezmesi
1 paketDr. Oetker Sütlü, Bitter, Beyaz Çikolata Parçaları
Kaplama ve süsleme
1 paketDr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
1,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
40 gbitter çikolata
5 adetsade petit beurre bisküvi
10 adetbadem-bütün

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
1

Ön hazırlık

Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarını margarin ile yağlayın. Pişirme kağıdından 13x29 cm boyutlarında 2 adet şerit kesin. Bu şeritleri kalıbın kenarına yerleştirerek kenar yüksekliği oluşturun. Fırını belirtilen dereceye göre ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Pandispanyanın hazırlanışı

Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alıp mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 50 dakika


Fırından alın, kalıbın kelepçesini ve kenarlardaki pişirme kağıdını çıkarıp pandispanyayı soğumaya bırakın.

3

Dolgu

Pastacı kremasını çırpma kabına boşaltın. Kakaoyu ekleyip kaşık ile iyice karıştırın. Soğuk sütü ilave edin ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın.

4

Şekillendirme

Pandispanyayı üç eşit parça elde edecek şekilde enlemesine kesin ve ilk katını servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız dolgunun yarısını yayın. 1 yemek kaşığı çikolata parçası serpin ve ikinci kat pandispanyayı üzerine kapatın. Kalan kremayı yayın, 1 yemek kaşığı çikolata parçası serpin ve üçüncü kat pandispanyayı kapatın. 

5

Kaplama ve süsleme

Pasta kremasını soğuk süt ile 2-3 dakika çırpıp pastayı kaplayın ve buzdolabına alın. Çikolatayı benmari yönteminde eritin ve pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurup ucunu makas ile kesin. Pastayı buzdolabından alın ve yan kısımlarına çikolata ile babanızın sevdiği objeleri çizin. Pastayı tekrar buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin. Bisküvileri mutfak robotunda öğütün. Servisten önce pastanın üzerini öğütülmüş bisküvi, çikolata, çikolata parçaları, badem ve çikolata topları ile süsleyin.