Flag

Berliner (Dolgulu Donut)

10 - 12 adet
Orta
30 dk.
Kakaolu fındık kreması dolgulu Berliner'ler.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
450 - 500 gun
1 poşetDr. Oetker Instant Maya
1 tutamtuz
1 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
2yumurta
1 su bardağıılık süt
50 goda sıcaklığında tereyağı
Kızartmak için
1 - 1,5 su bardağısıvı yağ
Dolgu
500 gkakaolu fındık kreması
Üzeri için
Dr. Oetker Pudra Şekeri

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Instant Maya
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin. Maya, tuz ve toz şekeri ilave edip kaşık ile karıştırın. Üzerine şekerli vanilin, yumurta ve ılık sütü ekleyip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru hafif unlanmış tezgaha alın, tereyağını üzerine koyun ve yoğurarak yedirin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurmaya devam edin. Hamuru kaba alın, üzerini kapatın ve 35-40 dakika mayalandırmaya bırakın. 

2

Şekillendirme ve kızartma

Tezgaha pişirme kağıdı serin. Hamuru yoğurmadan eliniz ile hafif toparlayarak pişirme kağıdının üzerine alın. Merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. 9 cm çapında çember kalıp ile kesin. Kestiğiniz daire şeklindeki  hamurları pişirme kağıdı üzerinde bırakarak dışta kalan hamurları çıkarın. Çıkardığınız hamurları toparlayıp yeni bir pişirme kağıdı üzerine alın, aynı şekilde açın ve kesin. Üzerlerini kapatın ve ılık ortamda 20 dakika bekletin. 


Sıvı yağı tavaya alın ve orta ateşte ısınması için bekletin. Hazırladığınız hamurları kızgın yağda arkalı önlü koyu bir renk oluncaya kadar pişirin. Soğuyan Berliner'lerin kenarlarından çöp şiş batırın, orta kısmına kadar ilerletip daireler çizerek krema için boşluk oluşturun. Kakaolu fındık kremasını sıkma torbasına doldurun ve içlerine sıkın. Pudra şekerine bulayın ve servis yapın.