Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un, kakao ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alıp mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine süt, tereyağı, vanilya aroması ve un karışımını ilave edip mikserin orta devrinde 1 dakika çırpın. Çikolata parçalarını ekleyip kaşık ile karıştırın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Süt ve kremayı bir tencereye alın. Üzerine puding poşetini boşaltın ve orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve 5 dakika karıştırarak soğutun. Pudingi kalıptaki kekin üzerine dökün ve üzerini düzeltin. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve en az 2 saat bekletin.
Tatlıyı buzdolabından ve kalıptan çıkarıp servis tabağına alın. Üzerini meyveler ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Hazırlama:200 dk.OrtaYaklaşık 6 - 8 dilim