Kalıbı tereyağı veya margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alıp mikserin yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Üzerine süt, sıvı yağ, şekerli vanilin ve un karışımını ekleyin. Düşük devirde 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba döküp yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından alıp 15 dakika bekletin ve kalıptan ters çevirerek bir servis tabağına alın.
Sütü kaynatıp sıcak çikolatayı ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırın. Oda sıcaklığına gelince kaşık ile dökerek keki ıslatın.
Süt ve pudingi orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın, jelatini ilave edin ve 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak 15-20 dakika soğutun. Kekin üzerine yayın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 2-3 saat bekletin.
Süre sonunda Antep fıstığı ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta