Flag

Çikolatalı Mini Kek

2 kişilik
Orta
100 dk.
Çikolatalı üzümlü fındıklı mini kek.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Pişirme kalıbı (12 cm çapında, 6-7 cm yüksekliğinde)

Malzemeler

Hamur
1 çay bardağıun
1 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
2yumurta akı
2yumurta sarısı
2 yemek kaşığıtoz şeker
2 yemek kaşığısıvı yağ
3 yemek kaşığısüt
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
2 yemek kaşığıDr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
2 yemek kaşığıçekirdeksiz kuru üzüm
2 yemek kaşığıfındık kırığı
Üzeri için
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Pişirme kağıdını 25x25 cm boyutlarında kesip kalıbın içine, kağıdın kenarları dışarda kalacak şekilde yerleştirin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta akını ayrı bir çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde kar halini alıncaya kadar 2 dakika çırpın. Yumurta sarıları, toz şeker, sıvı yağ ve sütü ayrı bir çırpma kabına alıp mikserin orta devrinde 1 dakika çırpın. Üzerine un karışımı ve şekerli vanilini ekleyip düşük devirde 1 dakika daha çırpın. Yumurta akını hamura azar azar ekleyerek kaşık ile köpüksü yapıyı söndürmeden alttan üste doğru yavaşça karıştırın. Çikolata parçaları, kuru üzüm ve fındık kırığını ilave edip kaşık ile yavaşça karıştırın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.


Pişirme süresinin 15. dakikasında kalıbı dışarı çıkarmadan biraz öne çekerek hamurun üzerini bıçakla çarpı şeklinde 1 cm derinliğinde kesin. Kalıbı tekrar fırına sürerek pişirmeye devam edin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika


Fırından çıkarıp kağıdı ile birlikte kalıptan alın ve soğumaya bırakın. Üzerine pudra şekeri serpin ve dilimleyerek servis yapın.