Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Altlık: Metal, karton veya benzer bir malzemeden yapılmış olabilirler, pastayı, keki taşımak için kullanılır.

Cımbız: Şeker hamurunu sıkıştırarak dekoratif desen yapmak için kullanılır.

Çeşitli drajeler/damlalar: Renkli, gümüş, damla şeklinde şekerler, figürlerde göz, ağız veya çiçeklerde son süsleme amacı ile kullanılırlar.

Dönebilen ayaklı stand: Pasta süslerken kolaylık sağlaması için kullanılan, tahta, plastik veya metalden yapılmış kendi etrafında dönebilen ayaklı tepsilerdir. Süslemede ve krema sürme sırasında büyük kolaylık sağlar.

Düz rulet: Pasta kaplamada kenarda kalan fazla kısımları daha düzgün ve rahat kesmek için kullanılır.

Fırçalar: Çok amaçlı kullanılabilirler ve çeşitli boylarda olabilirler. Süpürmek, yapıştırmak ve boyamak için kullanılırlar.

Modelleme süngeri: Genellikle çiçek yapımında kullanılır. Esnekliği sayesinde hamura zarar vermeden rahatlıkla inceltme ve volanlama işlemi yapılabilir.

Şekillendiriciler: Modelleme, kesme, figür yapımı, şekillendirme gibi ince işlerde size yardımcı olur.

Kek ve pasta kalıpları: Kalp, yuvarlak, kare, dikdörtgen gibi bir çok şekiller ve değişik ölçülerde kalıplar vardır. Dr. Oetker Sanal Mağaza'da satılan kek ve pasta kalıplarını incelemek için buraya tıklayın.  

Kurabiye kalıpları: Esas amacı hamurdan şekilli kurabiye kesmek olan bu aparatlar şeker hamuru için de kullanılabilir. Yıldız, ay, yuvarlak, kare, çocuk, kalp, çiçek, ev, ağaç, yılbaşı figürleri gibi bir çok şekli vardır. Dr. Oetker Sanal Mağaza'da satılan kurabiye kalıplarını buradan inceleyebilirsiniz. 

Merdane: Çeşitli malzemelerden yapılımış olan, değişik boyutlarda olanları vardır. Şeker hamurunu açma ve taşıma için kullanılır. Ayrıca açılan şeker hamurunun yüzeyinde değişik desenler oluşturmak için desenli merdaneler de bulunmaktadır.

Muffin/Cupcake kalıpları: Metal, silikon, seramik, porselen gibi malzemeler ile yapılmış olanların yanı sıra kağıt ve kartondan yapılmış ısıya dayanıklı olanları da vardır. Bunlar aynı zamanda servis amacı ile de kullanılırlar.

Sıkma torbası ve uçları (duy): Çeşitli uçları olan, yıkanıp tekrar kullanılanların yanı sıra tek kullanımlıkları da olan, krema doldurulup çeşitli uçlar takılıp süsleme ve yazıda kullanılan bir ekipmandır. Hamur için de kullanılır.

Silikon altlık/tabanlık: Tepsi içine serilerek pişirme kağıdı yerine, tezgah üzerinde işlem yaparak, üzerinde hamur açmak için kullanılır.

Spatulalar: Küçük, büyük bir çok spatula, krema sıvamak, çikolata sıvamak, bazen kesmek ve itmek için kullanılırlar.

Şeker hamuru ütüsü: Pasta üzerindeki kaplamayı düzleştirmek için kullanılır.

Tırtıklı rulet: Kesme ve kenarlara tırtık vermek için kullanılabilir.

Yaprak veya çiçek kalıpları: Küçük büyük bir çok boyda desenler çıkartmak için kullanılan kalıplar.

Kalıp çeşitleri: Klasik kurabiye kesme kalıplarımızı şeker hamuru için kullanabiliriz. Metal, plastik, silikon ve enjektörlü kalıplar kolaylık sağlar.

Kürdan: Renklendirici sürme, taşıma, iz çıkarma, sabitleme gibi bir çok amaç için kullanılırlar.