Ahududulu Bademli Dilimler

(0)
4 14 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Bademli taban üzerinde kremalı ahududulu karışım.

6 dilim

pratik 30 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Ahududulu Bademli Dilimler

Taban için:

2 su bardağı çiğ bütün badem
5 adet kuru kayısı
1 çay bardağı su
2 yemek kaşığı üzüm pekmezi
1 - 2 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
25 g eritilmiş tereyağı
1 paket Dr. Oetker Sütlü Çikolata Parçaları

Ahududulu karışım:

1,5 su bardağı dondurulmuş ahududu
1 çay bardağı su
2 - 2,5 yemek kaşığı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Jelatin
1 çay bardağı krema

Süslemek için:

12 adet çiğ bütün badem
30 g bitter çikolata
18 - 20 adet ahududu

Kalıp:

Dikdörtgen kalıp (10x23 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Tabanın hazırlanışı

Bademleri bir kaseye alın, su kaynatıp üzerlerini kapatacak kadar dökün ve 15 dakika bekletin. Süre sonunda suyunu süzüp bademlerin kabuklarını soyun. Mutfak robotuna alın. Kuru kayısıları dörde kesin. 1 çay bardağı su ile birlikte bademlerin üzerine ekleyin. Birkaç kez öğütün. Üzerine pekmez ve kakaoyu ekleyip iyice öğütün. Karışımı bir kaba alın, üzerine eritilmiş tereyağını ekleyip kaşık ile iyice karıştırın. Kalıbın içerisini streç film ile kaplayın. Hazırladığınız karışımı kalıbın tabanına kaşığın tersi ile bastırarak eşit şekilde yayın.

2

Ahududulu karışımın hazırlanışı

Ahududu, su ve toz şekeri bir tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta arada karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1-2 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp bekletmeden süzgece alın, kaşık ile bastırarak suyunu bir kaba süzün. Sıcak ahududu suyuna jelatini ekleyin, el çırpıcısı ile eriyinceye kadar iyice karıştırın ve soğumaya bırakın. 

Kremayı çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Soğuyan jelatinli ahududulu karışımı azar azar kremaya ilave ederek spatula yardımı ile köpüksü yapıyı söndürmeden alttan üste doğru yavaşça karıştırın. Bademli tabanın üzerine çikolata parçalarını serpin. Üzerine ahududulu karışımı yayın. Buzdolabına alın ve en az 4 saat bekletin.

3

Süsleme ve servis

Süre sonunda pastayı dilimleyin. Bademleri sıcak suda 15 dakika bekletip kabuklarını soyun. Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun ve dilimlerin üzerine şeritler şeklinde sıkın. Bademleri ikili olarak kalp şeklinde yan yana koyun. Ahududu sıralayın ve servis yapın.

Çerezlerin (Cookies) Kullanımı

Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz

Gerekli özellikler

Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.

Her zaman aktif
Analiz ve kişiselleştirme

Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.

Evet

Hayır

Pazarlama / Diğer platformlarla veri paylaşımı

Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.

Evet

Hayır

Tarayıcınızı güncelleyin!

Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncel olmadığı için web sitemizi ziyaret ederken sorun yaşayabilirsiniz. Doğru ve sorunsuz bir kullanım için aşağıdaki tarayıcı seçeneklerinden birini kullanmanızı öneriyoruz.