Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Ahududulu Kalp Kurabiyeler

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Ahududu dolgulu tereyağlı kurabiyeler. Garantili ve damak çatlatacak kadar lezzetli bir tarif. Sevdiklerinize sunmak için ideal.

Yaklaşık 12 - 15 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Ahududulu Kalp Kurabiyeler

Dolgu:

250 g dondurulmuş ahududu
0,5 çay bardağı toz şeker

Hamur:

2 su bardağı un
0,5 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay bardağı krema
100 g tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

preparation

Hazırlanışı

1

Dolgunun hazırlanışı

Ahududu ve toz şekeri bir tencereye alın. Orta ateşte suyunu çekinceye kadar arada karıştırarak pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayın ve ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

Un ile hamur kabartma tozunu karıştrıp bir kaba eleyin. Üzerine krema, tereyağı, pudra şekeri ve şekerli vanilini ekleyip yoğurun. Hamuru 2 eşit parçaya bölüp bir parçasını unlanmış tezgaha alın. Merdane ile 25x25 cm boyutlarında açın. Üzerine dolgu malzemesinin yarısını sürün. Karşılıklı iki kenarından rulo yaparak ortada iki ruloyu birleştirin. Bıçak ile 3-4 cm genişliğinde kesin. Kestiğiniz parçaların alt kısımlarını elinizle uzatarak kalp şekli verin ve yatırarak fırın tepsisine sıralayın. İkinci hamuru aynı şekilde hazırlayın, fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 dakika

Fırından çıkarıp soğutun ve servis yapın.