Flag

Ahududulu Pastacı Kremalı Tart

6 - 8 dilim
Orta
40 dk.
Kakaolu tart tabanı, pastacı kreması ve ahududulu sos ile hazırlanan tart tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

Malzemeler

Hamur
1,5 çay bardağıun
1,5 tatlı kaşığıDr. Oetker Kakao
2 yemek kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri
50 gküp şeklinde kesilmiş soğuk tereyağı
1 yemek kaşığısoğuk su
Pişirmek için
1 su bardağıçiğ nohut
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Pastacı Kreması - Pişmeli
1,5 su bardağısüt
1 su bardağıkrema (%35 yağlı)
2 yemek kaşığıfındık kırığı
2 yemek kaşığısüt
1 yemek kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri
Üzeri için
1,5 su bardağıahududu
0,5 çay bardağıtoz şeker
0,5 çay bardağısu
1,5 tatlı kaşığıDr. Oetker Mısır Nişastası

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Pastacı Kreması - Pişmeli
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Mısır Nişastası
1

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine kakao ve pudra şekerini ilave edip kaşık ile iyice karıştırın. Tereyağı ve suyu ekleyip yoğurun. Hamuru streç filme sarın ve buzdolabında 15 dakika bekletin.


Kalıbı tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Hamurun 2/3'ünü eliniz ile bastırarak kalıbın tabanına yayın. Kalan hamuru yuvarlayarak uzun bir rulo haline getirin. Bu ruloyu kalıbın iç kısmına çerçeve şeklinde yerleştirip eliniz ile bastırarak 2-3 cm yüksekliğinde kenar oluşturun. Yaydığınız hamuru çatal ile birçok yerinden delin. İçine pişirme kağıdı yayın, üzerine nohutları dökün ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkarıp nohutları pişirme kağıdı ile birlikte çıkarın ve soğumaya bırakın. Soğuyan tartı kalıbından çıkarıp tekrar kalıba oturtun.

2

Dolgunun hazırlanışı

Süt ve kremayı bir tencereye alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Orta ısıdaki ocakta el çırpıcısı ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 1 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

3

Üzerinin hazırlanışı

Ahududu ve toz şekeri tencereye alın. Yarım çay bardağı suyun içine nişastayı ekleyip tatlı kaşığı ile iyice eriyinceye kadar karıştırın. Suda erittiğiniz nişastayı tenceredeki ahududuların üzerine dökün. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

4

Tartın hazırlanışı

Fındık kırığı, süt ve pudra şekerini kaseye alıp kaşık ile karıştırın. Karışımı kalıp içindeki tartın tabanına yayın. Soğuyan pastacı kremasını mikserin orta devrinde 2 dakika çırpın, tartın içine alın ve kaşık ile düzgünce yayın. Üzerine ahududulu karışımı yayın. Buzdolabında 2-3 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.