Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Alman Pastası

(0)
4 4 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Tereyağlı kreması ve yumuşacık keki ile lezzetli bir tarif.

Yaklaşık 10 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Alman Pastası

Hamur:

100 g tereyağı
1,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
3 yumurta (orta boy)
1,5 çay bardağı toz şeker
1 tutam tuz
1 çay bardağı süt
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Krema:

1 yumurta sarısı
2 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası
1 limon kabuğu rendesi
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için:

1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri

Kalıp:

Dr. Oetker Profi Serisi Alman Pastası Kalıbı 26 cm

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Tereyağını eritip soğumaya bırakın. Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Yumurta, toz şeker ve tuzu ayrı bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Üzerine eritilmiş tereyağı, süt, şekerli vanilin ve un karışımını ilave edin. Mikserin düşük devrinde yaklaşık 1-2 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Kalıbı ters çevirerek keki kalıptan çıkarın.

3

Kremanın hazırlanışı

Yumurta sarısını çatal ile çırpın. Sütü tencereye alıp üzerine çırpılmış yumurta sarısı, toz şeker, un ve mısır nişastasını ekleyin. El çırpıcısı ile yaklaşık 1 dakika karıştırın. Limon kabuğu rendesi ve şekerli vanilini ilave edip orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp tereyağını ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Arada karıştırarak soğutun.

4

Pastanın hazırlanışı

Soğuyan keki enlemesine ikiye kesin, alt katı servis tabağına alın ve üzerine kremayı yayın. İkinci kat keki üzerine kapatıp buzdolabında 1 saat bekletin.

Pudra şekerini süzgeç yardımı ile pastanın üzerine serpin ve dilimleyerek servis yapın.

Bu tarifte kullanılan kalıbı Dr. Oetker Sanal Mağaza'dan temin edebilirsiniz.