Flag

Alman Pastası

Yaklaşık 10 dilim
Orta
200 dk.
Tereyağlı kreması ve yumuşacık keki ile lezzetli bir tarif.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Arzuya göre kremayı yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurararak kekin arasına şekilli olarak sıkabilirsiniz.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dr. Oetker Profi Serisi Alman Pastası Kalıbı 26 cm

Malzemeler

Hamur
100 gtereyağı
1,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
3yumurta
1,5 çay bardağıtoz şeker
1 tutamtuz
1 çay bardağısüt
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
Krema
1yumurta sarısı
2 su bardağısüt
1 çay bardağıtoz şeker
2 yemek kaşığıun
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Mısır Nişastası
1limon kabuğu rendesi
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 yemek kaşığıtereyağı
Üzeri için
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Mısır Nişastası
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Tereyağını eritip soğumaya bırakın. Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Yumurta, toz şeker ve tuzu ayrı bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Üzerine eritilmiş tereyağı, süt, şekerli vanilin ve un karışımını ilave edin. Mikserin düşük devrinde yaklaşık 1-2 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Kalıbı ters çevirerek keki kalıptan çıkarın.

3

Kremanın hazırlanışı

Yumurta sarısını çatal ile çırpın. Sütü tencereye alıp üzerine çırpılmış yumurta sarısı, toz şeker, un ve mısır nişastasını ekleyin. El çırpıcısı ile yaklaşık 1 dakika karıştırın. Limon kabuğu rendesi ve şekerli vanilini ilave edip orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp tereyağını ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Arada karıştırarak soğutun.

4

Pastanın hazırlanışı

Soğuyan keki enlemesine ikiye kesin, alt katı servis tabağına alın ve üzerine kremayı yayın. İkinci kat keki üzerine kapatıp buzdolabında 1 saat bekletin.


Pudra şekerini süzgeç yardımı ile pastanın üzerine serpin ve dilimleyerek servis yapın.

Bu tarife özel ipuçları

  • Arzuya göre kremayı yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurararak kekin arasına şekilli olarak sıkabilirsiniz.