Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Antep Fıstıklı Sarma Baklava

(0)
5 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Hazır baklavalık yufka ile hazırlanan Antep fıstığı dolgulu sarma baklava.

Yaklaşık 12 porsiyon

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Antep Fıstıklı Sarma Baklava

Şurup:

2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Malzemeler:

16 adet baklavalık yufka

Sürmek için:

75 g eritilmiş tereyağı

Dolgu:

200 g öğütülmüş Antep fıstığı

Kalıp:

Dikdörtgen fırın tepsisi (22x30 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Şurubun hazırlanışı

Toz şeker ve suyu bir tencereye alın ve orta ateş üzerinde şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başladığında limon suyu ve şekerli vanilini ilave edin. Ocağı kısıp 5 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

2

Baklavanın hazırlanışı ve pişirme

Kalıbı tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

Bir yufka alıp üzerine fırça ile tereyağı sürün. Üzerine bir yufka daha koyup tekrar tereyağı sürün. Üzerine Antep fıstığı serpin ve yufkanın kısa kenarından başlayarak rulo şeklinde sarın. Rulo yufkayı kalıbın içine yerleştirin. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp kalıba sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 12 - 15 dakika

Fırından çıkarıp 5 dakika bekletin ve üzerlerine soğuk şurubu gezdirerek dökün. Ilık veya soğuduktan sonra servis yapın.