Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Antep Fıstıklı Tatlı

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Mayalı hamurla hazırlanan şuruplu bir tatlı tarifi.

Yaklaşık 30 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Antep Fıstıklı Tatlı

Malzemeler:

3,5 - 4 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
250 g eritilmiş margarin
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 adet yumurta (orta boy)

İç malzeme:

1,5 su bardağı öğütülmüş Antep fıstığı
3 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı süt

Şurup:

2,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin, mayayı ekleyip kaşık ile karıştırın. Eritilmiş margarin, yumurta ve şekerli vanilini ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp mayalanması için ılık ortamda 30 dakika bekletin

Öğütülmüş Antep fıstığı, toz şeker ve sütü karıştırın.

Fırın tepsisini margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Şekillendirme ve pişirme

Mayalanan hamuru hafif unlanmış tezgaha alıp kısa bir süre yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya bölün ve her birini merdane ile 2-3 mm kalınlığında açın. Üzerlerine Antep fıstıklı karışımı ince olarak yayın. Rulo şeklinde sarıp bıçak yardımı ile 2-3 cm genişliğinde dilimleyin. Kestiğiniz hamurları fırın tepsisine aralıklı sıralayın. 20 dakika bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkartıp soğumaya bırakın.

3

Şurup

Toz şeker ve suyu tencereye alıp orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp limon suyunu ekleyin ve 5 dakika kaynatın. Ocaktan alıp 2 dakika bekletin. Soğuyan ruloların üzerine sıcak şurubu dökün. Soğutup servis yapın.