Flag

Antep Fıstıklı Tatlı

Yaklaşık 30 adet
Orta
150 dk.
Mayalı hamurla hazırlanan şuruplu bir tatlı tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Malzemeler
3,5 - 4 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Instant Maya
250 geritilmiş margarin
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 adetyumurta
İç malzeme
1,5 su bardağıöğütülmüş Antep fıstığı
3 yemek kaşığıtoz şeker
3 yemek kaşığısüt
Şurup
2,5 su bardağıtoz şeker
2,5 su bardağısu
1 tatlı kaşığılimon suyu

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Instant Maya
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin, mayayı ekleyip kaşık ile karıştırın. Eritilmiş margarin, yumurta ve şekerli vanilini ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp mayalanması için ılık ortamda 30 dakika bekletin


Öğütülmüş Antep fıstığı, toz şeker ve sütü karıştırın.


Fırın tepsisini margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Şekillendirme ve pişirme

Mayalanan hamuru hafif unlanmış tezgaha alıp kısa bir süre yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya bölün ve her birini merdane ile 2-3 mm kalınlığında açın. Üzerlerine Antep fıstıklı karışımı ince olarak yayın. Rulo şeklinde sarıp bıçak yardımı ile 2-3 cm genişliğinde dilimleyin. Kestiğiniz hamurları fırın tepsisine aralıklı sıralayın. 20 dakika bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkartıp soğumaya bırakın.

3

Şurup

Toz şeker ve suyu tencereye alıp orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp limon suyunu ekleyin ve 5 dakika kaynatın. Ocaktan alıp 2 dakika bekletin. Soğuyan ruloların üzerine sıcak şurubu dökün. Soğutup servis yapın.