Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Aşk Kalpleri

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Tereyağlı bademli sevgililer günü kurabiyeleri.

Yaklaşık 18 - 20 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Aşk Kalpleri

Hamur:

2 su bardağı un
1 çay bardağı ince öğütülmüş kabuksuz badem
1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
125 g tereyağı (oda sıcaklığında)
1 yumurta (orta boy)
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Çikolata Parçaları

Kaplama:

100 g bitter çikolata

Süslemek için:

Dr. Oetker Süsleme Glazürü

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine öğütülmüş badem, pudra şekeri ve şekerli vanilini ilave edip kaşık ile karıştırın. Tereyağı ve yumurtayı ilave edip yoğurun. Çikolata parçalarını ekleyip kısa bir süre yoğurun. Hamuru hafif unlanmış tezgahta merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. Yaklaşık 6 cm çapında kalp şeklindeki kurabiye kalıbı ile kesin. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Kaplama ve süsleme

Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Kurabiyeleri tek tek çikolataya batırın. Bir çatal ile çıkarıp çatalı kasenin kenarına sıyırarak fazla çikolatasını akıtın ve tel ızgara üzerine koyun. Çikolatalar donuncaya kadar bekletin ve üzerlerini süsleme glazürü ile süsleyin.