Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Aşk Kekleri

(0)
4 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Çifte kumrular gibi...

Yaklaşık 2 adet

çok pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Aşk Kekleri

Hamur:

100 g yumuşak margarin
0,5 su bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
2 yumurta sarısı
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay bardağı öğütülmüş fındık
40 g rendelenmiş bitter çikolata
2 yumurta akı

Üzeri için:

1 poşet Dr. Oetker Bitter Glazür
2 yemek kaşığı fındık kırığı

Kalıp:

Dilimli derin kek kalıbı (Ø 11 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıpları margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Margarin, toz şeker, şekerli vanilin ve yumurta sarılarını çırpma kabına alın. Mikser ile 2 dakika çırpın. Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin, öğütülmüş fındık ve rendelenmiş çikolata ile birlikte karışıma ilave edin ve düşük devirde 1 dakika çırpın.

Yumurta aklarını ayrı bir kapta, temiz mikser uçları ile 2-3 dakika çırpın. Hamura ilave edip tahta kaşık ile yavaşça karıştırın. Hamuru kalıplara paylaştırın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Kekleri kalıplardan çıkartıp servis tabağına alın.

3

Süsleme

Glazür poşetini kaynatılmış ve 1-2 dakika soğumaya bırakılmış suya koyup 5 dakika bekletin. Glazür poşetini sudan maşa ile çıkartın ve kenarından kesin ve kekleri süsleyin. Fındık kırığı serpin ve glazür donuncaya kadar bekletin.