Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kaplarını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Un ve kakaoyu bir kaba alın ve karıştırın. Yumurta ve pudra şekerini çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Şekerli vanilini ekleyin. Eritilmiş tereyağını azar azar ekleyerek düşük devirde çırpmaya devam edin. Tamamını ekledikten sonra 1 dakika daha çırpın. Erittiğiniz çikolatayı da aynı şekilde düşük devirde çırparak azar azar ekleyin. Yüksek devirde çırpmaya devam ederek hazırladığınız kakaolu unu iki seferde ekleyin. Çikolata parçalarını ilave edin ve spatula yardımı ile iyice karıştırın. Hamuru bekletmeden kalıplara eşit olarak paylaştırın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta