Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Aşk Kurabiyeleri

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Tereyağlı glazürlü kurabiyeler sevgililer günü için idealler.

Yaklaşık 20 - 24 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Aşk Kurabiyeleri

Hamur:

100 g tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 yumurta (orta boy)
1 tutam tuz
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
2 - 2,5 su bardağı un
0,5 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu

Üzeri için:

1,5 su bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
3 - 4 yemek kaşığı süt

Süslemek için:

Dr. Oetker Süsleme Glazürü
1 poşet Dr. Oetker Pasta Süsü - Gümüş İnci

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisini margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Tereyağı, pudra şekeri, yumurta, tuz ve şekerli vanilini çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyerek karışıma ilave edin ve iyice yoğurun. Hamuru hafif unlanmış tezgaha alıp merdane ile 3-4 mm kalınlığında açın. Açtığınız hamuru kalp şeklindeki kurabiye kalıbı ile kesin. Çıkardığınız kalp şeklindeki hamurları fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

3

Süsleme ve servis

Pudra şekerini bir kaseye alın. Üzerine sütü azar azar ilave ederek kaşık ile iyice karıştırın. Hazırladığınız glazürü kurabiyelerin üzerine yayın ve donuncaya kadar bekletin.

Süsleme glazürü tüplerini sıcak suda 1 dakika bekletin. Daha sonra sudan çıkarıp kurulayın, uçlarını açın ve kurabiyeleri süsleyin. Gümüş inciler ile süslemeleri tamamlayın.