Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Ayıcık Pasta

(0)
4 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Arasına kakaolu puding sürülen pasta çocukların çok ilgisini çekiyor.

12 kişilik

biraz zaman alır 80 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Ayıcık Pasta

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
4 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı su
3 yemek kaşığı sıvı yağ
25 g Dr. Oetker Kakao

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Kakaolu Puding
3 su bardağı süt

Krokan:

1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı iri kırılmış fındık

Islatmak için:

0,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı toz şeker

Üzeri için:

1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 g yumuşak margarin
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Süslemek için:

1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1,5 çay bardağı portakal suyu (buzdolabında soğutulmuş)
40 g bitter çikolata

Kalıp:

Ayıcık şeklinde kalıp (24 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Ayıcık şeklindeki kalıbı yağlayın ve unlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Yumurta, su, sıvı yağ, kakao ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 30 - 40 Dakika

Fırından çıkardığınız kalıbın kenarlarını spatula yardımı ile ayırarak çıkarın ve pandispanyayı soğumaya bırakın.

3

Dolgu ve krokanın hazırlanışı

3 su bardağı sütü bir tencereye boşaltın. Puding poşetini ilave edip orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.  

Şekeri geniş bir tencereye alın, kısık ateşte karıştırmadan eritin. Karamel rengi olduğunda fındıkları ekleyin, karıştırıp ocaktan alın. Pişirme kağıdı üzerine yayın, soğutup elinizle kırarak ufalayın.

Soğuyan pandispanyayı enlemesine ikiye kesin. Süt ve şekeri karıştırıp pandispanyaları ıslatın. İlk katını servis tabağına alın. Üzerine pudingi yayın ve krokanı serpin. Üzerine ikinci kat pandispanyayı kapatın.

4

Kaplama ve süsleme

Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Hazırladığınız krema ile pastayı kaplayın.

Krem şantiyi soğuk portakal suyu ile 3-4 dakika çırpın. Krema sıkma torbasına doldurun ve pastayı ayıcık şeklinde süsleyin.

Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun, ucunu makas ile kesin ve süslemeyi tamamlayın.

Buzdolabında 1-2 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.