Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Ayvalı Cevizli Crumble Kek

(0)
5 2 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Dr. Oetker Crumble Cake ile hazırlanan pratik bir tarif.

Yaklaşık 10 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Ayvalı Cevizli Crumble Kek

Üzeri için:

3 adet ayva (orta boy)
1,5 çay bardağı su
0,5 su bardağı iri kırılmış ceviz

Hamur ve üst süsleme için:

1 paket Dr. Oetker Crumble Cake - Kırıntı Kek Karışımı
50 g tereyağı (oda sıcaklığında)
2 yumurta (orta boy)
7 - 8 yemek kaşığı süt
50 g tereyağı (oda sıcaklığında)

Kalıp:

Dikdörtgen kalıp (21x24 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ayvaların hazırlanışı

Ayvaları yıkayıp kabuklarını soyun. Çekirdekli kısımlarını ayıklayıp iri küpler şeklinde kesin. Tencereye alın, üzerine 1,5 çay bardağı suyu ilave edin ve orta ateşte arada karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve suyunu tamamen çekinceye kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın. 

2

Üst süslemenin hazırlanışı

Üst süsleme karışımı poşetini bir çırpma kabına alın. Üzerine oda sıcaklığındaki 50 gram tereyağını ilave edin. Mikserin çırpıcı uçları ile düşük devirde 1-2 dakika çırpın.

3

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 180 °C

Un karışımı poşetini bir çırpma kabına boşaltın. Üzerine yumurta, süt ve tereyağını ilave edin. Mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 2 dakika çırpın. Hamuru bir kaşık yardımı ile kalıbın tabanına yayın. Hazırladığınız ayvaları hamurun üzerine sıralayın ve cevizleri serpin. Üzerine üst süsleme hamurunu serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 50 dakika

Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.