Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Bahar Tartoletleri

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Çikolatalı Antep fıstıklı puding dolgulu tartoletler.

10 adet

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Bahar Tartoletleri

Hamur:

1 - 1,5 su bardağı un
0,5 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
3 yemek kaşığı toz şeker
100 g yumuşak margarin
1 yumurta akı
1 limon kabuğu rendesi

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Çikolatalı Antep Fıstıklı Puding
2,5 su bardağı süt

Süslemek için:

40 g beyaz çikolata
kırılmış Antep fıstığı
Hindistan cevizi rendesi

Kalıp:

12'li muffin kalıbı

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Şekerli vanilin, toz şeker, margarin, yumurta akı ve limon kabuğu rendesini ilave edip yoğurun. Hamuru 10 eşit parçaya bölün, her birini kalıptaki bölmelerin tabanına ve kenarlarına eliniz ile bastırarak yayın. Çatal ile hamurları bir çok yerinden delin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğumuş tartoletleri kalıbından dikkatlice çıkarın.

3

Dolgunun hazırlanışı

Sütü tencereye alın ve üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak 10 dakika soğutun ve tartoletlerin içine doldurun. Buzdolabında 1-2 saat bekletin.

4

Süsleme ve servis

Beyaz çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun, ucunu makas ile kesin ve pişirme kağıdı üzerine kelebek şeklinde sıkın. Donuncaya kadar bekletip kağıttan ayırın. Tartoletlerin üzerine Antep fıstığı ve Hindistan cevizi serpin ve üzerlerine birer adet kelebek yerleştirin.

Bu tarifte kullanılan kalıbı Dr. Oetker Sanal Mağaza'dan temin edebilirsiniz.