Flag

Bahar Tartoletleri

10 adet
Orta
200 dk.
Çikolatalı Antep fıstıklı puding dolgulu tartoletler.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Benmari yöntemi: Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba, ısıtılacak veya eritilecek malzeme konur. Suyu kısık ateşte ısıtarak üstteki malzemenin dibi tutmadan, yanmadan ısınması veya erimesi sağlanır.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
12'li muffin kalıbı

Malzemeler

Hamur
1 - 1,5 su bardağıun
0,5 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
3 yemek kaşığıtoz şeker
100 gyumuşak margarin
1yumurta akı
1limon kabuğu rendesi
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Çikolatalı Antep Fıstıklı Puding
2,5 su bardağısüt
Süslemek için
40 gbeyaz çikolata
kırılmış Antep fıstığı
Hindistan cevizi rendesi

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Çikolatalı Antep Fıstıklı Puding
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Şekerli vanilin, toz şeker, margarin, yumurta akı ve limon kabuğu rendesini ilave edip yoğurun. Hamuru 10 eşit parçaya bölün, her birini kalıptaki bölmelerin tabanına ve kenarlarına eliniz ile bastırarak yayın. Çatal ile hamurları bir çok yerinden delin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğumuş tartoletleri kalıbından dikkatlice çıkarın.

3

Dolgunun hazırlanışı

Sütü tencereye alın ve üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak 10 dakika soğutun ve tartoletlerin içine doldurun. Buzdolabında 1-2 saat bekletin.

4

Süsleme ve servis

Beyaz çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun, ucunu makas ile kesin ve pişirme kağıdı üzerine kelebek şeklinde sıkın. Donuncaya kadar bekletip kağıttan ayırın. Tartoletlerin üzerine Antep fıstığı ve Hindistan cevizi serpin ve üzerlerine birer adet kelebek yerleştirin.

Bu tarife özel ipuçları

  • Benmari yöntemi: Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba, ısıtılacak veya eritilecek malzeme konur. Suyu kısık ateşte ısıtarak üstteki malzemenin dibi tutmadan, yanmadan ısınması veya erimesi sağlanır.