Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Baharatlı Kurabiye

(0)
4 8 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Çok az malzeme ile hazırlanan baharatlı tuzlu kurabiye tarifine eklenen pul biber nefis bir lezzet vermekte...

Yaklaşık 25 - 30 adet

çok pratik 20 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Baharatlı Kurabiye

Hamur:

1 yumurta (orta boy)
250 g yumuşak margarin
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
3 - 3,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu

Üzeri için:

1 yumurta sarısı

preparation

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Yumurta, margarin, tuz, pul biber, un ve hamur kabartma tozu ile yumuşak bir hamur hazırlayın. Üzerini kapatıp 20 dakika dinlendirin.

2

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

Süre sonunda hamuru 0,5 cm kalınlığında açıp kurabiye kalıplarıyla kesin. Fırın tepsisine sıralayıp yumurta sarısı sürün ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.