Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Baharatlı Kurabiyeler

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Kişniş, anason ve zencefil içeren Hindistan cevizli bir kurabiye. Ağızda dağılıyor!

Yaklaşık 25 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Baharatlı Kurabiyeler

Hamur:

200 g margarin
1 su bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
0,5 çay kaşığı zencefil
0,5 çay kaşığı kişniş
1 tutam anason
1 yumurta (orta boy)
2 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 su bardağı Hindistan cevizi rendesi

Süslemek için:

50 g bitter çikolata
1 çay bardağı fındık kırığı

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Margarini mikserin çırpıcı uçlarıyla 2 dakika çırpın. Pudra şekeri, şekerli vanilin ve baharatları ilave edip 2 dakika daha çırpın. Yumurtayı ekleyin ve yarım dakika daha çırpmaya devam edin. Unu ve hamur kabartma tozunu birlikte eleyin ve hamura azar azar ilave ederken mikserin devrini düşürün. En son olarak Hindistan cevizini ekleyin. 7 mm çapında yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Fırın tepsisine 5 cm boyutlarında şeritler oluşturacak şekilde sıkın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika

Fırından çıkartıp soğutun.

3

Süsleme

Çikolatayı benmari yöntemiyle eritin. Pişirme kağıdından huni hazırlayın. Erittiğiniz çikolatayı içine doldurun. Ucunu makasla kesip kurabiyeleri süsleyin. Üzerlerine fındık kırığı serpin.

Çikolata donunca servis yapın.