Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Bitter Çikolatalı Kurabiye

(0)
5 2 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Hamurunda çikolata ve tereyağı olan s şeklindeki bu kurabiyeler damak çatlatıyor!

Yaklaşık 40 adet

pratik 20 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Bitter Çikolatalı Kurabiye

Hamur:

100 g bitter çikolata
150 g tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı toz şeker
3 yumurta (orta boy)
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
2,5 - 3 su bardağı un
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao

Üzeri için:

1 poşet Dr. Oetker Bitter Glazür
1 yemek kaşığı kırılmış Antep fıstığı

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamur

100 g bitter çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Tereyağı, toz şeker, yumurta ve şekerli vanilini çırpma kabına alın ve mikser ile 2 dakika çırpın. Erittiğiniz çikolatayı ilave edip 1 dakika daha çırpın. Ayrı bir kapta un ve kakaoyu karıştırın. Hazırladığınız karışıma ilave edip mikser ile 2 dakika çırpın. 1 cm çapında düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun, fırın tepsisine "S" şeklinde sıkın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

3

Süsleme

Glazür poşetini kaynatılmış ve 1-2 dakika soğumaya bırakılmış suya koyup 5 dakika bekletin. Sudan maşa ile çıkartın, kenarından kesin ve bir kaseye dökün. Hazırladığınız kurabiyelerin tek taraflarını glazüre batırın ve üzerlerine Antep fıstığı serpin. Tel ızgara üzerine sıralayın ve donuncaya kadar bekletin.