Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Blueberry'li Pasta

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Bademli kek tabanı üzerine, pudingli dolgu ve yaban mersinli sos ile hazırlanan harika bir pasta tarifi

Yaklaşık 6 - 8 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Blueberry'li Pasta

Taban:

0,5 su bardağı un
0,5 su bardağı ince öğütülmüş kabuksuz badem
2 yemek kaşığı toz şeker
50 g tereyağı (oda sıcaklığında)
1 yemek kaşığı su
0,5 çay kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Vanilya

Vanilyalı puding karışımı:

1 poşet Dr. Oetker Vanilyalı Puding
2,5 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
0,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Üzeri için:

1,5 su bardağı yaban mersini (blueberry)
1,5 yemek kaşığı toz şeker
0,5 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası
7 - 8 adet yaban mersini (blueberry)

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Tabanın hazırlanışı ve pişirme

Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine öğütülmüş badem ve toz şekeri ilave edip kaşık ile karıştırın. Tereyağı, su ve sıvı aroma vericiyi ilave edip yoğurun. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Puding karışımının hazırlanışı

Süt ve yumurta sarısını bir tencereye alıp el çırpıcısı ile iyice karıştırın. Üzerine puding poşetini boşaltın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

4

Pastanın hazırlanışı

Soğuyan pudingi mikser ile 2 dakika çırpın. Ayrı bir kapta krem şantiyi yarım su bardağı soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Üzerine pudingi ilave edin ve mikserin orta devrinde 2 dakika daha çırpın. Karışımı kalıptaki kekin üzerine döküp kaşık ile yayın. Streç film ile kapatın ve buzdolabının dondurucu bölümünde donuncaya kadar yaklaşık 4 saat bekletin.

5

Üzerinin hazırlanışı

Yaban mersini ve toz şekeri küçük bir tencereye alın. Yarım çay bardağı suyun içine nişastayı ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırın. Yaban mersinlerinin üzerine dökün ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.

6

Servis

Pastayı dondurucudan alın ve kalıptan çıkarın. Servis tabağına alıp üzerine yaban mersinli karışımı yayın. Yaban mersini ile süsleyin ve bekletmeden dilimleyerek servis yapın.