Flag

Böğürtlen Soslu Keşküllü Kup

Yaklaşık 4 - 5 kup
Orta
180 dk.
Bademli kakaolu granüller ile hazırlanan keşküllü kup.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
1,5 çay bardağıun
1 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
0,5 çay bardağıtoz şeker
1 çay bardağıiri kırılmış kabuksuz badem
50 goda sıcaklığında tereyağı
Böğürtlenli sos
2 su bardağıböğürtlen
0,5 çay bardağıtoz şeker
1limon kabuğu rendesi
Keşkül için
1 poşetDr. Oetker Keşkül
3,5 su bardağısüt
Süslemek için
4 - 5 adetböğürtlen

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Keşkül
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ve kakaoyu karıştırıp bir kaba eleyin. Üzerine toz şeker, badem kırığı ve tereyağını ilave edip parmak uçlarınız ile karıştırarak granül haline getirin. Fırın tepsisine yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Böğürtlenli sosun hazırlanışı

Böğürtlen, toz şeker ve limon kabuğu rendesini küçük bir tencereye alın. Kısık ateşte arada karıştırarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

4

Keşkülün ve kupların hazırlanışı

Sütü bir tencereye alın ve üzerine keşkül poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3-4 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp 15-20 dakika karıştırarak ılıtın. Aralara granül ve böğürtlenli sos koyarak kuplara paylaştırın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin ve böğürtlen ile süsleyip servis yapın.