Flag

Boşnak Tatlısı

Yaklaşık 32 adet
Orta
80 dk.
Pratik bir şuruplu tatlı tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Arzuya göre tatlıyı tarifine göre hazırlanmış Dr. Oetker Kaymak Tadında Şanti ile birlikte servis yapabilirsiniz.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Şurup
3 su bardağıtoz şeker
4 su bardağısu
1 tatlı kaşığılimon suyu
Hamur
1yumurta
250 gmargarin
2 yemek kaşığıHindistan cevizi rendesi
1 tatlı kaşığıtoz tarçın
0,5 su bardağıöğütülmüş ceviz
1 paketDr. Oetker Revani
1,5 su bardağıun
Üzeri için
1 yemek kaşığıHindistan cevizi rendesi

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Revani
1

Şurubun hazırlanışı

Toz şeker ve suyu tencereye koyup arada karıştırarak kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyin. 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

2

Hamurun hazırlanışı

Fırın tepsisini margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Yumurta, margarin, Hindistan cevizi, tarçın, ceviz ve revani karışımını karıştırın. Unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın, fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika


Fırından çıkartıp 5 dakika soğutun ve üzerine soğuk şurubu dökün. Üzerini ikinci bir tepsi ile kapatıp soğumaya bırakın. Soğuyan tatlıyı Hindistan cevizi ile süsleyip servis yapın.

Bu tarife özel ipuçları

  • Arzuya göre tatlıyı tarifine göre hazırlanmış Dr. Oetker Kaymak Tadında Şanti ile birlikte servis yapabilirsiniz.