Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Boşnak Tatlısı

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Pratik bir şuruplu tatlı.

Yaklaşık 32 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Boşnak Tatlısı

Şurup:

3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Hamur:

1 yumurta (orta boy)
250 g margarin
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi rendesi
1 tatlı kaşığı tarçın
0,5 su bardağı öğütülmüş ceviz
1 paket Dr. Oetker Revani
1,5 su bardağı un

Üzeri için:

1 yemek kaşığı Hindistan cevizi rendesi

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Şurubun hazırlanışı

Toz şeker ve suyu tencereye koyup arada karıştırarak kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyin. 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

2

Hamurun hazırlanışı

Fırın tepsisini margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

Yumurta, margarin, Hindistan cevizi, tarçın, ceviz ve revani karışımını karıştırın. Unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın, fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika

Fırından çıkartıp 5 dakika soğutun ve üzerine soğuk şurubu dökün. Üzerini ikinci bir tepsi ile kapatıp soğumaya bırakın. Soğuyan tatlıyı Hindistan cevizi ile süsleyip servis yapın.