Toz şeker ve suyu tencereye koyup arada karıştırarak kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyin. 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Fırın tepsisini margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Yumurta, margarin, Hindistan cevizi, tarçın, ceviz ve revani karışımını karıştırın. Unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın, fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Fırından çıkartıp 5 dakika soğutun ve üzerine soğuk şurubu dökün. Üzerini ikinci bir tepsi ile kapatıp soğumaya bırakın. Soğuyan tatlıyı Hindistan cevizi ile süsleyip servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Hazırlama:80 dk.OrtaYaklaşık 32 adet