Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Bretzel (Tuzlu Simit)

(0)
5 2 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Geleneksel Alman simidi.

10 adet

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Bretzel (Tuzlu Simit)

Hamur:

2 tatlı kaşığı Dr. Oetker Aktif Maya
0,5 çay bardağı ılık su
3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
25 g eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı ılık süt

Pişirmek için:

2 litre su
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
2 poşet Dr. Oetker Karbonat

Üzeri için:

2 tatlı kaşığı iri taneli tuz

preparation

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık suyu ilave edin. Kaşık ile birkaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin. Unu derin bir kaba eleyip üzerine beklettiğiniz mayayı ekleyin. Tuz, toz şeker, eritilmiş tereyağı, su ve sütü ilave edip yoğurun. Üzerini kapatıp 40-45 dakika bekletin.

2

Şekillendirme ve pişirme

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun ve 10 eşit parçaya bölün. Her birini hafif unlanmış tezgahta 70 cm uzunluğunda rulo yapın. İki ucunu birbirine iki kez sarın. Ortayı oval şekilde açık bırakarak iki ucu hamurun karşı orta kısmına çapraz şekilde yerleştirin. Uçlarını hafifçe bastırıp yapıştırın. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Su ve sıvı yağı geniş bir tencereye alıp kaynatın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2 poşet karbonatı boşaltın. Hamurlardan bir tanesini alıp suyun içine atın. Suyun içinde 30 saniye bekletip kevgirle çıkarın ve fırın tepsisine alın. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine iri taneli tuz serpin ve fırında pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.