Flag

Bretzel (Tuzlu Simit)

10 adet
Orta
110 dk.
Alman mutfağının geleneksel lezzeti bretzel (tuzlu simit) tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
2 tatlı kaşığıDr. Oetker Aktif Maya
0,5 çay bardağıılık su
3 su bardağıun
1 çay kaşığıtuz
1 tatlı kaşığıtoz şeker
25 geritilmiş tereyağı
1 çay bardağıılık su
1 çay bardağıılık süt
Pişirmek için
2 litresu
1 tatlı kaşığısıvı yağ
2 poşetDr. Oetker Karbonat
Üzeri için
2 tatlı kaşığıiri taneli tuz

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Aktif Maya
Picture - Dr. Oetker Karbonat
1

Hamurun hazırlanışı

Mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık suyu ilave edin. Kaşık ile birkaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin. Unu derin bir kaba eleyip üzerine beklettiğiniz mayayı ekleyin. Tuz, toz şeker, eritilmiş tereyağı, su ve sütü ilave edip yoğurun. Üzerini kapatıp 40-45 dakika bekletin.

2

Şekillendirme ve pişirme

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun ve 10 eşit parçaya bölün. Her birini hafif unlanmış tezgahta 70 cm uzunluğunda rulo yapın. İki ucunu birbirine iki kez sarın. Ortayı oval şekilde açık bırakarak iki ucu hamurun karşı orta kısmına çapraz şekilde yerleştirin. Uçlarını hafifçe bastırıp yapıştırın. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Su ve sıvı yağı geniş bir tencereye alıp kaynatın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2 poşet karbonatı boşaltın. Hamurlardan bir tanesini alıp suyun içine atın. Suyun içinde 30 saniye bekletip kevgirle çıkarın ve fırın tepsisine alın. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine iri taneli tuz serpin ve fırında pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.