Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Briyoş

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Instant maya ile hazırlanan klasik briyoş tarifi.

Yaklaşık 12 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Briyoş

Hamur:

3,5 - 4 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
0,5 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
2 yumurta (orta boy)
1 su bardağı ılık süt
100 g tereyağı
1 limon kabuğu rendesi

Üzeri için:

1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı süt
1 yemek kaşığı toz şeker

Kalıp:

12'li muffin kalıbı

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine maya poşetini boşaltıp kaşık ile karıştırın. Üzerine pudra şekeri, yumurta, süt, tereyağı ve limon kabuğu rendesini ilave edip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 35-40 dakika bekletin.

Kalıbı margarin ile iyice yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Şekillendirme ve pişirme

Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun. Limon büyüklüğünde bir parça ayırıp kalan hamuru 12 eşit parçaya bölün. 12 adet hamuru elinizde yuvarlayıp top şekline getirin ve muffin kalıbının bölmelerine yerleştirin. Top hamurun ortasına parmağınız ile bastırıp çukur oluşturun. Ayırdığınız hamuru 12 eşit parçaya bölün, elinizde yuvarlayın ve kalıp içindeki hamurların çukur kısımlarına hafifçe bastırarak birer adet küçük hamur yerleştirin. Yumurta sarısı ve sütü karıştırıp fırça ile hamurların üzerine sürün. Üzerine toz şeker serpin, 20 dakika bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından aldığınız briyoşları 10 dakika bekletip kalıptan çıkarın. Ilık veya soğuduktan sonra servis yapın.

Bu tarifte kullanılan kalıbı Dr. Oetker Sanal Mağaza'dan temin edebilirsiniz.