Flag

Buzda Su Muhallebisi

Yaklaşık 4 - 5 kase
Orta
400 dk.
Hayranlık uyandıracak sunumu ile su muhallebisi tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kare kalıp (22x22 cm)

Malzemeler

Malzemeler
1 çay bardağıDr. Oetker Buğday Nişastası
2 yemek kaşığıtoz şeker
1,5 su bardağısüt
1,5 su bardağısu
Üzeri için
2 yemek kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri
0,5 çay bardağıvişne suyu
1 yemek kaşığıgül suyu

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Buğday Nişastası
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Buzdan kaselerin hazırlanışı

4-5 adet derin kasenin içine 1/3'ünü dolduracak şekilde su koyun. Suyun içine küçük çiçekler veya çiçek yaprakları koyun. Buzdolabının dondurucu bölümünde donuncaya kadar bekletin. Daha sonra ortalarına daha küçük kaseler koyun. Kenarlarda kalan boşluklara tekrar su doldurup çiçekler koyun. Tekrar dondurucuya alın ve donuncaya kadar bekletin.

2

Muhallebinin hazırlanşı

Kalıbı su ile çalkalayın. Nişasta ve toz şekeri bir kaseye alıp kaşık ile karıştırın. Süt ve suyu bir tencereye boşaltın. Hazırladığınız karışımı ilave edin ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve kalıba dökün. Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına alın ve 2 saat bekletin.


Pudra şekerini bir kaseye alın. Üzerine yarım çay bardağı vişne suyu ve gül suyunu ilave edip karıştırarak eritin. Hazırladığınız şurubu buzdolabında bekletin.

3

Servis

Su muhallebisini küçük küpler şeklinde kesin. Kaseleri dondurucudan çıkarın. Oda sıcaklığında bir süre bekletip içteki ve dıştaki kaseleri çıkartarak buzdan kaplar elde edin. İçlerine su muhallebisi küplerini doldurun. Hazırladığınız şurubu dökün ve bekletmeden servis yapın.