Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Çarkıfelek

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

İki renkli şuruplu kurabiye.

Yaklaşık 30 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Çarkıfelek

Hamur:

1 yumurta (orta boy)
125 g yumuşak margarin
1 su bardağı süt
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
3,5 - 4 su bardağı un (elenmiş)
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
1 çay bardağı öğütülmüş ceviz

Şurup:

3,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
2 - 3 adet karanfil
2 - 3 tatlı kaşığı limon suyu

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Yumurta, margarin, süt, şekerli vanilin, un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp iyice yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya bölün. Yarısına kakao ekleyip tekrar yoğurun. Beyaz hamuru 0.5 cm kalınlığında açıp üzerine ceviz içi serpin. Kakaolu hamuru da aynı kalınlıkta açın ve diğer hamurun üzerine koyun. İki hamuru da birlikte biraz daha açıp rulo şeklinde sarın. Üzerini kapatıp buzlukta 20 dakika bekletin.

2

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

3

Hamuru buzluktan çıkartıp bekletmeden 1 cm genişliğinde dilimleyin, fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkartıp soğumaya bırakın.

4

Şurubun hazırlanışı

Toz şeker, su ve karanfilleri tencereye alın, arada karıştırarak kaynatın. Limon suyunu ekleyip 5 dakika kaynatın ve ocaktan alın. Soğuk tatlıların üzerine sıcak şurubu kepçe ile dökün. Üzerini ikinci bir tepsi ile kapatın ve soğumaya bırakın.