Flag

Cevizli Dilimler

Yaklaşık 12 dilim
Orta
120 dk.
Fındık ezmesi ile kaplanan cevizli ve tarçınlı kek.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kalıp (24x30 cm)

Malzemeler

Hamur
200 gyumuşak margarin
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 su bardağıtoz şeker
3yumurta
1,5 su bardağıun
2 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
1 tatlı kaşığıtoz tarçın
1 tutamtuz
1 su bardağıöğütülmüş ceviz
Üzeri için
1 su bardağıfındık ezmesi
2 yemek kaşığısüt
6 adetceviz (bütün)

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Kakao
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Margarin, şekerli vanilin ve toz şekeri mikser ile 2 dakika çırpın. Yumurtaları ilave edip 1 dakika daha çırpın. Un, hamur kabartma tozu, kakao, tarçın ve tuzu karıştırıp eleyin, karışıma ilave edip 2 dakika çırpın. Öğütülmüş cevizleri ekleyin, kısa bir süre daha çırpın ve kalıba dökün. Üzerini düzeltip pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika


Fırından çıkartıp soğutun.

3

Süsleme ve servis

Cevizleri ortadan ikiye bölün.


Fındık ezmesini süt ile 2 dakika çırpın ve kekin üzerine yayın. Keki dilimleyip her dilimin üzerine birer ceviz tanesi batırın.