Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Cevizli Dilimler

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Fındık ezmesi ile kaplanan cevizli ve tarçınlı kek.

Yaklaşık 12 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Cevizli Dilimler

Hamur:

200 g yumuşak margarin
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 su bardağı toz şeker
3 yumurta (orta boy)
1,5 su bardağı un
2 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tutam tuz
1 su bardağı öğütülmüş ceviz

Üzeri için:

1 su bardağı fındık ezmesi
2 yemek kaşığı süt
6 adet ceviz (bütün)

Kalıp:

Dikdörtgen kalıp (24x30 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Margarin, şekerli vanilin ve toz şekeri mikser ile 2 dakika çırpın. Yumurtaları ilave edip 1 dakika daha çırpın. Un, hamur kabartma tozu, kakao, tarçın ve tuzu karıştırıp eleyin, karışıma ilave edip 2 dakika çırpın. Öğütülmüş cevizleri ekleyin, kısa bir süre daha çırpın ve kalıba dökün. Üzerini düzeltip pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika

Fırından çıkartıp soğutun.

3

Süsleme ve servis

Cevizleri ortadan ikiye bölün.

Fındık ezmesini süt ile 2 dakika çırpın ve kekin üzerine yayın. Keki dilimleyip her dilimin üzerine birer ceviz tanesi batırın.