Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Çiçek Rulolar

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Vişne marmeladı, kuru üzüm ve incir dolgulu mayalı rulo çörekler çok nefis.

4 adet

çok pratik 20 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Çiçek Rulolar

Hamur:

3,5 - 4 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
100 g yumuşak margarin
3 yemek kaşığı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay bardağı ılık süt

Dolgu:

3 - 4 yemek kaşığı vişne marmeladı
1 çay bardağı fındık kırığı
5 - 6 adet küp şeklinde doğranmış kuru incir
1 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm

Üzeri için:

2 - 3 yemek kaşığı kayısı reçeli suyu

Kalıp:

Pişirme kalıbı (Ø 14 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Unu eleyip mayayı ilave edin ve kaşık ile iyice karıştırın. Margarin, toz şeker, şekerli vanilin ve sütü ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.

Kalıpları margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Pişirme ve servis

Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun ve 2 eşit parçaya bölün. İlk hamuru hafif unlanmış tezgahta merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. Üzerine marmelat sürüp fındık kırığı, incir ve kuru üzümün yarılarını yayın. Rulo şeklinde sarıp 1,5-2 cm genişliğinde dilimleyin. Kestiğiniz hamurları kalıpların içine dik olarak yanyana sıralayın. İkinci hamuru da aynı şekilde hazırlayın. 20 dakika bekletip pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkarıp 15 dakika sonra üzerine reçel suyu sürün. Soğutup servis yapın.