Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Çikolatalı Armutlu Kek

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Üzerine armut dilimleri sıralanarak pişirilen lezzetli bir kek.

Yaklaşık 12 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Çikolatalı Armutlu Kek

Hamur:

1 su bardağı toz şeker
125 g eritilmiş margarin
4 yumurta (orta boy)
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 su bardağı mısır unu
2 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 tutam tuz
40 g iri kırılmış bitter çikolata
0,5 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
2 adet armut (orta boy)

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kelepçeli kek kalıbını margarin ile yağlayıp üzerine 1 yemek kaşığı mısır unu serpin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Toz şekerden bir yemek kaşığı ayırıp kalanını çırpma kabına alın. Üzerine margarin, yumurta, şekerli vanilin, kalan mısır unu, un, hamur kabartma tozu ve tuzu ilave edip 5 dakika çırpın. Çikolata ve kuru üzümleri ekleyip karıştırın.

Hazırladığınız hamuru kek kalıbına alın ve üzerini düzeltin. Armutları soyup dilimleyin ve hafifçe bastırarak hamurun üzerine sıralayın. Ayırdığınız 1 yemek kaşığı toz şekeri üzerine serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika

Keki fırından alın. 10-15 dakika bekletip kalıptan çıkartın. Ilık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.