Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Çikolatalı Havuçlu Kek

(0)
4 6 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Cranberry, kuru üzüm, fıdık kırığı ve çikolata parçaları ile hazırlanan havuçlu kek tarifi.

yaklaşık 12 dilim

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Çikolatalı Havuçlu Kek

İç malzeme:

2 adet rendelenmiş havuç
0,5 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
0,5 çay bardağı kurutulmuş turna yemişi (cranberry)
0,5 çay bardağı fındık kırığı
0,5 çay bardağı Dr. Oetker Çikolata Parçaları
0,5 çay kaşığı tarçın
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Hamur:

2 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
3 yumurta (orta boy)
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için:

1 poşet Dr. Oetker Beyaz Çikolatalı Sos
2,5 su bardağı süt

Kalıp:

Dikdörtgen kek kalıbı (11x25 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Havuç, kuru üzüm, cranberry, fındık kırığı, çikolata parçaları, tarçın ve şekerli vanilini kaseye alıp karıştırın. Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Yumurta, toz şeker, süt ve sıvı yağı bir çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Elediğiniz unun 1,5 su bardağını ekleyin ve orta devirde 1 dakika çırpın. Üzerine iç malzemeyi ve kalan unu ekleyip kaşık ile karıştırın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 45 - 50 Dakika

Pişirme süresinin 15. dakikasında hamurun üzerini bıçakla uzunlamasına 1 cm derinliğinde kesin ve pişirmeye devam edin. Keki fırından alın, 10-15 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğutma teli üzerine koyun.

3

Süsleme ve servis

Sosu 2,5 su bardağı süt ile tarifine göre pişirin ve arada karıştırarak soğutun. Kekin üzerine dökün ve arzuya göre kurutulmuş cranberry ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.