Flag

Çikolatalı Labneli Pasta

Yaklaşık 8 dilim
Orta
250 dk.
Kakaolu kek arasında labneli karışım ile hazırlanan çikolatalı soslu pasta.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dr. Oetker Tradition Serisi Kelepçeli Kalıp (Ø 18 cm)

Malzemeler

Hamur
1,5 çay bardağıun
1 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2yumurta
0,5 çay bardağıtoz şeker
0,5 çay bardağısüt
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
Dolgu
200 glabne peyniri
1limon kabuğu rendesi
2 yemek kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri
0,5 çay bardağıfındık kırığı
Islatmak için
1 çay bardağısüt
1 tatlı kaşığıtoz şeker
Üzeri için
1 poşetDr. Oetker Çikolatalı Sos
2,5 su bardağısüt
Süslemek için
1 - 2 yemek kaşığıiri kırılmış Antep fıstığı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Çikolatalı Sos
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un, kakao ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Yumurta, toz şeker ve sütü ayrı bir çırpma kabına alıp mikser ile 2 dakika çırpın. Üzerine un karışımı ve şekerli vanilini ekleyip düşük devirde 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Soğuyan keki kalıptan çıkarın ve enlemesine ortadan ikiye kesin.

3

Dolgunun hazırlanışı ve şekillendirme

Labne peynirini bir kaseye alın. Üzerine limon kabuğu rendesi, pudra şekeri ve fındık kırığını ekleyip kaşık ile karıştırın. 1 çay bardağı süte 1 tatlı kaşığı toz şekeri ekleyin ve karıştırın. Kekin ilk katını servis tabağına alın. Üzerini hazıladığınız sütün yarısı ile ıslatın ve labneli dolgu malzemesini yayın. Üzerine ikinci keki kapatın ve kalan süt ile ıslatın. Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.

4

Üzerinin hazırlanışı ve servis

Sütü bir tencereye alın ve üzerine çikolatalı sos poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun. Pastanın üzerine yayın ve Antep fıstığı serpin. Buzdolabında yaklaşık 1 saat bekletin. Arzuya göre kiraz ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.