Çikolatalı Labneli Pasta

(0)
4 7 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Kakaolu kek arasında labneli karışım ile hazırlanan çikolatalı soslu pasta.

Yaklaşık 8 dilim

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Çikolatalı Labneli Pasta

Hamur:

1,5 çay bardağı un
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 yumurta (orta boy)
0,5 çay bardağı toz şeker
0,5 çay bardağı süt
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Dolgu:

200 g labne peyniri
1 limon kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri
0,5 çay bardağı fındık kırığı

Islatmak için:

1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı toz şeker

Üzeri için:

1 poşet Dr. Oetker Çikolatalı Sos
2,5 su bardağı süt

Süslemek için:

1 - 2 yemek kaşığı iri kırılmış Antep fıstığı

Kalıp:

Dr. Oetker Tradition Serisi Kelepçeli Kalıp (Ø 18 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un, kakao ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Yumurta, toz şeker ve sütü ayrı bir çırpma kabına alıp mikser ile 2 dakika çırpın. Üzerine un karışımı ve şekerli vanilini ekleyip düşük devirde 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Soğuyan keki kalıptan çıkarın ve enlemesine ortadan ikiye kesin.

3

Dolgunun hazırlanışı ve şekillendirme

Labne peynirini bir kaseye alın. Üzerine limon kabuğu rendesi, pudra şekeri ve fındık kırığını ekleyip kaşık ile karıştırın. 1 çay bardağı süte 1 tatlı kaşığı toz şekeri ekleyin ve karıştırın. Kekin ilk katını servis tabağına alın. Üzerini hazıladığınız sütün yarısı ile ıslatın ve labneli dolgu malzemesini yayın. Üzerine ikinci keki kapatın ve kalan süt ile ıslatın. Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.

4

Üzerinin hazırlanışı ve servis

Sütü bir tencereye alın ve üzerine çikolatalı sos poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun. Pastanın üzerine yayın ve Antep fıstığı serpin. Buzdolabında yaklaşık 1 saat bekletin. Arzuya göre kiraz ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.

Çerezlerin (Cookies) Kullanımı

Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz

Gerekli özellikler

Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.

Her zaman aktif

Analiz ve kişiselleştirme

Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.

Evet

Hayır

Pazarlama / Diğer platformlarla veri paylaşımı

Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.

Evet

Hayır