Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Çikolatalı Mini Kek

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Çikolatalı üzümlü fındıklı mini kek.

2 kişilik

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Çikolatalı Mini Kek

Hamur:

1 çay bardağı un
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
2 yumurta akı
2 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı süt
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Çikolata Parçaları
2 yemek kaşığı çekirdeksiz kuru üzüm
2 yemek kaşığı fındık kırığı

Üzeri için:

1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri

Kalıp:

Pişirme kalıbı (12 cm çapında, 6-7 cm yüksekliğinde)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Pişirme kağıdını 25x25 cm boyutlarında kesip kalıbın içine, kağıdın kenarları dışarda kalacak şekilde yerleştirin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta akını ayrı bir çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde kar halini alıncaya kadar 2 dakika çırpın. Yumurta sarıları, toz şeker, sıvı yağ ve sütü ayrı bir çırpma kabına alıp mikserin orta devrinde 1 dakika çırpın. Üzerine un karışımı ve şekerli vanilini ekleyip düşük devirde 1 dakika daha çırpın. Yumurta akını hamura azar azar ekleyerek kaşık ile köpüksü yapıyı söndürmeden alttan üste doğru yavaşça karıştırın. Çikolata parçaları, kuru üzüm ve fındık kırığını ilave edip kaşık ile yavaşça karıştırın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresinin 15. dakikasında kalıbı dışarı çıkarmadan biraz öne çekerek hamurun üzerini bıçakla çarpı şeklinde 1 cm derinliğinde kesin. Kalıbı tekrar fırına sürerek pişirmeye devam edin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika

Fırından çıkarıp kağıdı ile birlikte kalıptan alın ve soğumaya bırakın. Üzerine pudra şekeri serpin ve dilimleyerek servis yapın.