Flag

Çikolatalı Pastacıklar

4 adet
Orta
230 dk.
Vişne, çikolata parçaları ve bitter çikolatalı puding dolgulu pastacıklar.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
50 gyumuşak margarin
1 çay bardağıtoz şeker
3yumurta
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
3 - 4 damlarom aroması
1,5 çay bardağıun
1 yemek kaşığıDr. Oetker Mısır Nişastası
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Kakao
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Bitter Çikolatalı Puding
2 su bardağısüt
1 çay bardağıçekirdeksiz vişne (ikiye bölünmüş)
2 - 3 yemek kaşığıDr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Islatmak için
1,5 çay bardağısüt
1 tatlı kaşığıtoz şeker
Süslemek için
1 yemek kaşığıHindistan cevizi rendesi
4 adetçekirdeksiz vişne

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Mısır Nişastası
Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolatalı Puding
Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
1

Ön hazırlık

Pişirme kağıdını 20x30 cm boyutlarında kesip fırın tepsisine yerleştirin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Margarin ve toz şekeri çırpma kabına alın ve mikser ile 1 dakika çırpın. Üzerine yumurta, şekerli vanilin ve rom aromasını ekleyip 1 dakika daha çırpın. Un, mısır nişastası, kakao ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyerek karışıma ilave edin. Mikserin düşük devrinde 1 dakika çırpın. Fırın tepsisine hamuru döküp pişirme kağıdı ölçülerinde yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 12 - 15 dakika


Keki fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

3

Dolgu

2 su bardağı sütü tencereye alın ve üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.


Soğuyan kekten 9 cm çapında 8 daire kesin.

4

Süsleme ve servis

1,5 çay bardağı süte 1 tatlı kaşığı toz şekeri ilave edip karıştırın ve kestiğiniz kekleri ıslatın. 4 adet keki servis tabağına sıralayın. Üzerlerine puding yayın, vişne sıralayın ve çikolata parçaları serpin, üzerlerine kalan 4 keki koyun. Kalan pudingi krema sıkma torbasına doldurun ve üzerlerine sıkın. Hindistan cevizi serpip vişne batırın. Buzdolabında 2-3 saat bekletip servis yapın.