Flag

Çikolatalı Portakallı Aşk Pastacıkları

Yaklaşık 15 dilim
Orta
150 dk.
Krem şantili portakallı çikolata kaplı mini pastalar.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kalıp (24x30 cm)

Malzemeler

Hamur
1 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
2 yemek kaşığıDr. Oetker Mısır Nişastası
125 gyumuşak margarin
1,5 çay bardağıtoz şeker
3yumurta
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
0,5 çay bardağısüt
3 - 4 damlarom aroması
2 yemek kaşığıDr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
1portakal kabuğu rendesi
Islatmak için
0,5 çay bardağıtaze sıkılmış portakal suyu
Üzeri için
1 çay bardağıkrema (%35 yağlı)
80 gbitter çikolata

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Mısır Nişastası
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un, hamur kabartma tozu, kakao ve mısır nişastasını karıştırıp eleyin. Margarin ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın ve mikser ile 2 dakika çırpın. Üzerine yumurta, şekerli vanilin, süt ve rom aromasını ekleyip 1 dakika daha çırpın. Elediğiniz un karışımını ilave edin ve orta devirde 1 dakika çırpın. Çikolata parçalarını ilave edin, düşük devirde yarım dakika çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Keki fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.


Soğuyan keki 15 adet dikdörtgen çıkacak şekilde dilimleyin. Her dilimi enlemesine ikiye kesin.

3

Dolgunun hazırlanışı

1 su bardağı soğuk sütü çırpma kabına alıp üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 4 dakika çırpın. 2-3 yemek kaşığını üzerini süslemek için ayırın. Kalan krem şantiye portakal kabuğu rendesini ekleyip düşük devirde kısa bir süre çırpın. Düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Yarım çay bardağı portakal suyu ile dilimleri ıslatın, aralarına krem şanti sıkın ve üst katlarını kapatın.

4

Süsleme ve servis

Kremayı kısık ateşte ısıtın, kaynamaya başladığında ocaktan alın ve bekletmeden 80 g bitter çikolatayı ilave edin, eriyinceye kadar karıştırın. Oda sıcaklığına geldiğinde keklerin üzerine yayın.


Ayırdığınız krem şantiyi karıştırın ve pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Ucunu makas ile kesip kekleri süsleyin. Buzdolabında soğutup servis yapın.