Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Çikolatalı Portakallı Aşk Pastacıkları

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Krem şantili portakallı çikolata kaplı mini pastalar.

Yaklaşık 15 dilim

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Çikolatalı Portakallı Aşk Pastacıkları

Hamur:

1 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası
125 g yumuşak margarin
1,5 çay bardağı toz şeker
3 yumurta (orta boy)
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
0,5 çay bardağı süt
3 - 4 damla rom aroması
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Çikolata Parçaları

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 portakal kabuğu rendesi

Islatmak için:

0,5 çay bardağı taze sıkılmış portakal suyu

Üzeri için:

1 çay bardağı krema
80 g bitter çikolata

Kalıp:

Dikdörtgen kalıp (24x30 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un, hamur kabartma tozu, kakao ve mısır nişastasını karıştırıp eleyin. Margarin ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın ve mikser ile 2 dakika çırpın. Üzerine yumurta, şekerli vanilin, süt ve rom aromasını ekleyip 1 dakika daha çırpın. Elediğiniz un karışımını ilave edin ve orta devirde 1 dakika çırpın. Çikolata parçalarını ilave edin, düşük devirde yarım dakika çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Keki fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

Soğuyan keki 15 adet dikdörtgen çıkacak şekilde dilimleyin. Her dilimi enlemesine ikiye kesin.

3

Dolgunun hazırlanışı

1 su bardağı soğuk sütü çırpma kabına alıp üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. 2-3 yemek kaşığını üzerini süslemek için ayırın. Kalan krem şantiye portakal kabuğu rendesini ekleyip düşük devirde kısa bir süre çırpın. Düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Yarım çay bardağı portakal suyu ile dilimleri ıslatın, aralarına krem şanti sıkın ve üst katlarını kapatın.

4

Süsleme ve servis

Kremayı kısık ateşte ısıtın, kaynamaya başladığında ocaktan alın ve bekletmeden 80 g bitter çikolatayı ilave edin, eriyinceye kadar karıştırın. Oda sıcaklığına geldiğinde keklerin üzerine yayın.

Ayırdığınız krem şantiyi karıştırın ve pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Ucunu makas ile kesip kekleri süsleyin. Buzdolabında soğutup servis yapın.